Vaš novi saveznik – aktivni kiseonik

Mogućnosti aktivnog kiseonika su brojne. Iako nam je prva asocijacija vezana za hiperbaričnu komoru, ne moramo ići na skupe tretmane da bi nam koža lica i tela bila zdrava. Aktivni kiseonik koji se koristi u kućnim uslovima je ozonirana tečnost u koncentraciji 5% za spoljnu upotrebu i 0,05 % za unutrašnju primenu. Bočica sa raspršivačem omogućava jednostavnu aplikaciju na sva područja.

Ima višestruku primenu zahvaljujući tome što vrlo efikasno uništava gram-pozitivne i gram-negativne bakterije, viruse i gljivice. Možemo slobodno reći da je u pitanju multifunkcionalan preparat, koji dezinfikuje kožu, revitalizuje i pospešuje cirkulaciju. U službi lepote i zdravlja kože i kose, postaće Vaš novi saveznik.

Za šta se sve primenjuje aktivni kiseonik

 • Protiv bubuljica i mitesera
 • Za negu i osvežavanje kože
 • Protiv peruti
 • Za dezinfekciju grla i desni
 • Za dezinfekciju vode za piće
 • Za dezinfekciju nogu i obuće
 • Za ublažavanje opekotina
 • Za proširene vene i poboljšanje cirkulacije
 • Pomaže kod ujeda insekata (posebno pčela i osa)
 • Zaustavlja krvarenje i otvaranje rana
 • Umiruje kožu posle brijanja i depilacije

Anti age

Koža tretirana aktivnim kiseonikom deluje jedro i zategnuto. Za normalnu kožu dovoljno je poprskati tečnost jednom do dva puta dnevno i ostaviti da se osuši, ili se može naneti tuferom. Kiseonik pospešuje cirkulaciju u krvnim sudovima, te  koža izgleda podmlađeno i brže se regeneriše. Kod osetljivog tipa kože može doći do pojave prolaznog crvenila. Kremu i ostale preparate za negu ne treba stavljati bar dvadeset minuta posle aplikacije aktivnog kiseonika.

Nega problematične kože

Uz primenu aktivnog kiseonika problematična koža biće detaljno očišćena i dezinfikovana. Pored toga, ovaj preparat stimuliše i obnavljanje površinskog sloja kože, kao i zarastanje ranica i ožiljaka od bubuljica. Koža s vremenom postaje otpornija na iritacije i crvenilo. Dovoljno je naneti tečni kiseonik na sterilnu gazu i ostaviti da deluje na licu kao obloga oko petnaest minuta. Postupak se može ponoviti u toku dana. Nije potrebno ispirati kiseonik sa lica.

Rane i opekotine

Odličan je za dezinfekciju svih vrsta rana, te spada u obavezan deo kućne, ali i putne apoteke. To se odnosi na obične posekotine, ekceme, ali i rane od dekubitisa i dijabetesa. Kada su u pitanju opekotine, mogu se tretirati dok su još sveže uz neprekidno prskanje u trajanju od nekoliko minuta. Na taj način smanjuje se i mogućnost stvaranja plikova.

Proširene vene

Primenjuje se kod proširenih, ali i otvorenih vena kako bi se pospešio proces zarastanja. Obolelo mesto treba poprskati i prekriti gazom, a potom ostaviti da deluje bar petnaest minuta. Može se primeniti isti postupak na otečene listove i umorne noge.

Dezinfekcija grla i primena nakon depilacije

Deluje lokalno, a sa korišćenjem treba početi odmah sa prvim simptomima upale grla. Tečnost se naprska u usta i ždrelo i ispere. Ovaj postupak je potrebno ponavljati na svakih sat vremena. Nakon depilacije iritirana koža će se smiriti, a crvenilo povući ukoliko napsrkate aktivni kiseonik. Isto važi i posle odlaska u solarijum.

Dezinfekcija stopala

Neudobna obuća i veštački materijali, ostavljaju traga na našim stopalima. Ukoliko patite od gljivičnih oboljenja stopala i želite da se oslobodite neprijatnog mirisa nogu, onda je aktivni kiseonik pravi preparat za Vas. On efikasno uklanja gljivice i bakterije, te je pogodan i za negu nogu  i stopala. Njime možete isprskati i obuću koju nosite, a potom je ostavite da se osuši.

Kombinacija sa hijaluronskom kiselinom

Hijaluronska kiselina ima mogućnost da apsorbuje 1000 puta veću količinu vode od sopstvene težine, te popunjava kožu lica i utiče na redukciju bora. Vremenom njena proizvodnja u organizmu se smanjuje. Kada se nanese na kožu stvara se transparentni film koji stimuliše prirodne zaštitne mehanizme kože i pomaže joj u očuvanju mekoće, elastičnosti i napetosti. U kombinaciji sa aktivnim kiseonikom održava prirodnu vlažnost kože. Deluje protivupalno, antibakterijski i potpomaže epitelizaciju kože.

Kombinacija sa uljem čajevca

Etarsko ulje čajnog drveta (Melaleuca alternifolia), čisti, neguje kožu i povećava njenu prokrvljenost. U ovom proizvodu ostvareno je  sinergijsko delovanje aktivnog kiseonika i etarskog ulja čajnog drveta koje je kompleksnog sastava. Namenjen je nezi svih tipova kože, a posebno one sklone nastanku akni. Takođe umiruje kožu posle depilacije i brijanja, te deluje na uspostavljanje ravnoteže vlažnosti. Štiti kožu od prekomernog isušivanja, te pogodno deluje na higijenu stopala.

Zbog svog blagotvornog i umirujućeg delovanja može se koristiti posle uboda insekata, kao i kod iritirane suncem oštećene kože. Najbolje dejstvo se postiže kada se gaza stavi na lice a onda preko isprska ovom mešavinom.

VAŽNO: informacije koje su date u ovom tekstu su informativnog karaktera i nisu namenjene za dijagnostiku ili lečenje bilo koje vrste!

Podeli:

Pogledajte još:

Budite u toku sa dešavanjima

Prijavite se na našu newsletter listu