Vaš najbolji prijatelj ovog leta –zaštitne kreme za lice

Oblast UV zaštite obogaćuju se svake godine novim teksturama i nijansama krema za lice. Prilagođene različitim tipovima i zahtevima kože lica (od osetljive, preko masne do zrele), zaštitne kreme postale su praktičan, komforan i obavezan deo letnjeg aksesoara.

Kombinacija više faktora kada su u pitanju nega, pokrivenost sitnih nepravilnosti kao što su akne, rozacea ili fleke i zaštita od sunčevog zračenja, doprinose ujednačenosti tena i bezbednom (umerenom) boravku na suncu.

Masna koža

Ovaj tip kože zahtevan je u svim godišnjim dobima, a naročito leti. Sunce, morska voda, hlor u bazenu, često mogu nepovoljno uticati i dodatno podstaći pojavu akni. Nemojte praviti grešku i previše isušivati lice. Kada ste duže napolju, koristite proverenu i pouzdanu zaštitu.

U tom smislu opredelite se za proverene linije kozmetičkih preparata za regulisanje masnoće, obogaćene salicilnom kiselinom. Kombinacija sa mineralnim filterima koji odbijaju sunčevu svetlost, pruža adekvatnu zaštitu. Loša strana ovih proizvoda je što na licu mogu delovati kao maska. Zaštitne kreme dolaze u najčešće u dve do tri nijanse – light, medium i natural.

Koža sa flekama

Ukoliko imate fleke na licu koje su rezultat hormonskog disbalansa ili ste u drugom stanju, na tržištu se mogu naći zaštitne kreme specijalizovane za ovu vrstu problema. Naglasak je uvek na visokom zaštitnom faktoru 50+, da bi se koža zaštitila od dodatnog stvaranja nepravilnosti. Ove kreme mogu najčešće zbog svoje strukture zameniti tečni puder.

Rozacea

Ukoliko imate kožu sa rozaceom, za Vas su tretmanske kreme koje u sebi sadrže sastojke za ublažavanje crvenila. Preporuka je da osobe sa ovim tipom kože budu naročito oprezne prilikom izlaganja sunčevim zracima u periodu od 11-16 h. Tonovi ovih zaštitnih krema uglavnom su najbliži su hladnom podtonu da bi se stopili sa kožom i neutralisali crvenilo.

Anti-age

Možda jedan od najpopularnijih proizvoda za leto, sa dvostrukom ulogom – zaštitom od prevremenog starenja kože i efikasnom UV/UVB zaštitom. Ove kreme obogaćene su hijaluronskom kiselinom. Dolaze u vidu kreme i nešto lakšeg oblika – gela. Za mešovitu kožu je bolji izbor antiage fluid koji ima najređu teksturu od svih proizvoda, odlično leži na koži, ne masti je i ne ostavlja osećaj težine.

Mokra koža

Tu su preprati sa „wet skin“ tehnologijom, efikasnom i na mokroj koži. Njihova prednost leži u tome da možete biti opušteni na plaži i kremu naneti odmah posle kupanja. Čini ih vodootporna struktura, bez parabena, koja se ne lepi i ne ostavlja mastan trag.

Za decu

Kreme namenjene posebno osetljivoj i nežnoj dečjoj koži , širokospektralne su i fotostabilne. imaju teksturu koja se lako nanosi, nemasne su i nelepljive. Uz pomoć novih tehnologija izbegnuti su beli tragovi na koži. Odličan izbor su kreme sa dodatkom termalne vode, koja ima umirujuća svojstva.

Za kožu sklonu alergijama

Čine ih kreme sa laganom i nemasnom formulom koje ne sadrže emulgatore, kako bi se na minimum sveo rizik od iritacija. Sadrže antioksidanse u kombinaciji sa vitaminom E čime se jača funkcija kože od slobodnih radikala – posledica sunčevog zračenja. Nanose se neposredno pre izlaganja suncu; ponavljati nanošenje često i u debljem sloju kako bi se održao nivo zaštite, naročito nakon plivanja, znojenja ili brisanja peškirom.

VAŽNO: informacije koje su date u ovom tekstu su informativnog karaktera i nisu namenjene za dijagnostiku ili lečenje bilo koje vrste!

Podeli:

Pogledajte još:

Budite u toku sa dešavanjima

Prijavite se na našu newsletter listu