Kvalitetan lak za nokte – ukras svake žene

Zimski dani i hladno vreme polako su za nama, a u susret proleću vedrije i toplije nijanse uzele su primat u dizajnerskim predlozima za predstojeću sezonu. Lakovi za nokte  – ukras svake žene, prate aktuelne trendove i odlično se uklapaju uz sve modne kombinacije. Na tržištu postoje sjajni i mat lakovi, oni sa šljokicama ili gel efektom. Pored toga mnoge pripadnice lepšeg pola i dalje prednost daju francuskom manikiru, simulirajući prirodnu boju noktiju na sofisticiran i univerzalan način.

Dve boje – idealna kombinacija

Vodeća američka korporacija za boje i njihovo kombinovanje, Pantone Color Institute, u 2016. god. lansirala je dve pastelne nijanse koje su osvojile modne piste i enterijere, ali su i prvi izbor make up artista. Boje odražavaju naša osećanja i stavove, kažu stručnjaci iz Pantone instituta. Prošlogodišnju marsalu – bogatu i elegantnu boju burgundca i semenki nara, koja je lako ušetala u svet industrijskog dizajna i mode, zamenile su ovogodišnje baby nijanse.

Prva iz prolećne palete, rose quartz (rozenkvarc ili kvarc ružičasta) boja je kristala koji podstiče na saosećanje, staloženost i pribranost. Serenity blue (vedro plava), prozračna kao nebesko prostranstvo asocira na spokoj, mir i opuštenost. Ove boje lako se uklapaju sa podtonovima zelene i ljubičaste, kao i sa svim nijansama žute i roze. Lakovi za nokte u ovim aktuelnim bojama učiniće da Vaše ruke zablistaju ovog proleća.

Tekstura lakova za nokte je različita, ponekad i u okviru istog brenda. Opredelite se za one koji se lako mažu, brzo suše i imaju dobru postojanost. OPI – prepoznatljiv brend lakova, nudi ogromnu paletu kvalitetnih i postojanih boja, a za proleće predlaže novu New Orleans kolekciju, koja uz aktuelnu pastelnu ružičastu i plavu donosi kremasto zelenu (sa žutim podtonom), šanel ljubičastu i burbon metalik sivu. Pratite aktuelne mesečne promocije i akcije na našem sajtu i obradujte sebe novom nijansom omiljenog laka za nokte.

lakovi za nokte

Sledeći saveti  pomoći će Vam da skrenete pažnju na svoje nokte, a rezultati će biti odmah vidljivi:

 • Ukloni sve što možeš
  Stari sloj laka kao i sve nečistoće sa noktiju moraju biti uklonjene pre nanošenja novog laka.
 • Prvo se nanosi baza
  Pre nanošenja željenog laka nanesite bazni sloj tj. basecoat – providni lak koji se brzo suši, a učiniće da  Vaša boja duže traje!
 • Pravilno nanošenje
  Postavite lakat na sto da bi Vam ruka bila mirna. Lak se nanosi u tri poteza: po sredini, a potom sa strane, od korena prema vrhu nokta.
 • Promućkaj pa lakiraj
  Pre svakog poteza, četkicu umočite u prethodno promućkanu bočicu i uklonite suvišnu količinu laka sa nje. Ne držite bočicu nagnutu pod uglom od 45 stepeni, već uspravno, na ravnoj površini. Ako je lak pregust stavite kap-dva acetona.
 • Sloj po sloj
  Dva tanka sloja laka sasvim je dovoljno. Između obavezno napravite pauzu! Za kraj ostavite brzosušeći završni sloj – topcoat koji će dati dodatni sjaj, zaštiti i fiksirati lak.
 • Ukloni višak
  Višak laka ne uklanjajte tuferom, već štapićem za uši umočenim u skidač laka za precizno i jednostavno uklanjanje.
 • Ponovi jednom nedeljno
  Ne više od jednom u toku nedelje lakirajte nokte uz korišćenje kvalitetnih lakova koji će Vam dugo trajati, a neće oštetiti i isušiti nokte.
 • Čuvaj na hladnom, izbegavaj toplo
  Čuvajte svoje omiljene lakove za nokte na hladnom mestu, dalje od izvora svetlosti i toplote. Imajte na umu da se topla voda uopšte ne slaže dobro sa vašim sveže nalakiranim noktima.

Podeli:

Pogledajte još:

Budite u toku sa dešavanjima

Prijavite se na našu newsletter listu