Kako da odaberete najbolji novogodišnji poklon za svoje dete?

Novogodišnji praznici se bliže. Neka se ove godine u paketićima namenjenim Vašim mališanima nađu kreativne i edukativne igračke koje se od masovne produkcije proizvoda na domaćem tržištu izdvajaju visokim kvalitetom garantovanim od strane renomiranih evropskih proizvođača: „Schleich“, „Siku“, „Bullyland“, „Woody“, „Pino“. Pronaći ćete ih na jednom mestu – u našim apotekama u Beogradu i Novom Sadu.

Igračka je osnova dečje igre i njen pokretač. Kroz igru dete je „oživljava” i kroz maštu preobražava u druga i saigrača. Igračka postaje povod za druženje sa drugom decom, kao i sredstvo za isprobavanje i pomeranje sopstvenih mogućnosti. Osnovni zadatak svake dobre igračke je pokretanje dečje psihofizičke snage, mogućnost preobražavanja, buđenje imaginacije i stvaralačkih aspekata. U dečjoj prirodi počiva instinktivna potreba za bliskošću sa prirodom kroz magičnu privlačnost igranja sa peskom, kamenčićima, grančicama i lišćem. Dete koje gradi ono čime će se posle igrati razvija stvaralačko mišljenje. Sa druge strane u igrama u kojima dete raspodeljuje uloge između sebe i igračaka, razvija  se urođena empatija pomoću koje će kasnije, tokom života moći da razume druge ljude.

Kada je reč o pedagoškim zahtevima dobra igračka treba da bude primerena uzrastu deteta, odgovarajući njegovom razvojnom procesu, ili iza korak ispred, postajući izazov za dete. Pravilan izbor igračke budi dobro raspoloženje, podstiče aktivnu i radosnu igru. Još jedan od zahteva na koje treba obratiti pažnju pri odabiru je proveravanje atesta o neškodljivosti materijala od kojih je igračka napravljena. Igračke bez oštrih ivica i metalnih delova koje mogu povrediti dete tokom igre, postojanost boja, mogućnost jednostavnog pranja i dezinfekcije, vedre boje i skladni oblici  neki su od parametara koji će vam olakšati izbor.

decje igracke laurus apotekeU apotekama „Laurus“ pored širokog asortimana lekova, kozmetičkih proizvoda i dijetetskih suplemenata, pronaći ćete bogatu ponudu igračaka namenjenih različitim uzrastima dece. Igračke su dizajnirane da prate fizičke, emocionalne i kognitivne faktore razvoja od najranijih dana, do predškolskog i školskog uzrasta. Sve one potekle su iz fabrika evropskih proizvođača igračaka sa dugom tradicijom koji svoje proizvode već decenijama distribuiraju na destinacije širom sveta. Bilo da se opredelite za posebno osmišljene setove namenjene razvijanju motoričkih sposobnosti dece ili originalne figurice koje razvijaju maštovitost, logiku i inteligenciju kod onih malo starijih, nećete pogrešiti.

Za najmlađe tu su tradicionalne drvene igračke koje stimulišu dečiju kreativnost i maštu, pokreću radoznalost, utičući na razvoj intelektualnih, emotivnih i socijalnih sposobnosti. Prirodne teksture drveta bude čula pozivajući decu da dodiruju, osećaju i istražuju. One razvijaju maštu i dozvoljavaju detetu da bude pokretač ideje kako će se i sa čime igrati. Igračke od drveta su vekovima služile za igru, učenje i razvoj. Guralice i didaktičke drvene igračke podstiču decu na otkrivanje i istraživanje predmeta, boja i oblika.

Ručno oslikani realistični detalji svaku igru učiniće uzbudljivom, vodeći Vaše mališane u afrički safari, kućice štrumpfova ili zamak srednjevekovnih vitezova. Bogat aksesoar prati svaku od kolekcija koje su podeljene na nekoliko grupa među kojima se posebno izdvajaju Svet istorije i Svet fantazije.

Karakteru omiljenih crtanih junaka Vaše dece posvećena je posebna pažnja, jer se mališani rado identifikuju sa njima. Sve igračke su sertifikovane, a bezbednost dece je na prvom mestu. Varijacije su  bezbrojne,  a Vaše dete  rado će sakupljati omiljene figurice praveći svoju kolekciju. Moto da igralište može biti svuda oko nas, pruža Vašem detetu slobodu da sa sobom ponese omiljenu igračku kud god poželi. Popularni Diznijevi junaci, praistorijske životinje, ali i savremena flora i fauna sa udaljenih kontinenata oživeli su zahvaljujući strategiji ovih velikih evropskih brendova koji u svoje projekte uključuju druge institucije poput prirodnjačkih muzeja i zoo-vrtova.

decje-igracke-2

Dečake će posebno obradovati verne replike brojnih prevoznih sredstava, rađene najsavremenijim tehnologijama uz pomoć kompjuterske grafike. Sve igračke su testirane pre distribucije širom sveta. Policijski auto je 100 sati vozio po probnoj traci bez prekida da bi bili ispunjeni najviši standardi proizvodnje, a deci omogućeni sati bezbrižne igre.

Svi modeli su ergonomski, posebno prilagođeni dečjim šakama zahvaljujući stabilnoj konstrukciji od metalnih i plastičnih komponenti. Posebnu zanimljivost čine stare serije automobila koje predstavljaju vrednost za stare kolekcionare.

Podeli:

Pogledajte još:

Budite u toku sa dešavanjima

Prijavite se na našu newsletter listu