Kada je pravo vreme za antirid?

Lepo je kada se smejemo, ali  bore i borice u predelu oko očiju i usana nastaju i usled stresa, umora i starenja. Da bi ih ublažili i sprečili nastanak novih, važno je u pravo vreme reagovati i na pravi način negovati ove osetljive regije. U odnosu na ostale delove lica ovde se nalazi i manje lojnih žlezda, te je koža sklona bržem isušivanju. Usled umora usporava se mikrocirkulacija, oko očiju se  stvaraju  tamni kolutovi, dolazi do neelastičnosti, a koža gubi sjaj. Sa druge strane od genetike ne možemo pobeći. Koža oko očiju i usna, zahteva posebnu negu, ona je najosetljivija i najtanja u odnosu na kožu celog tela.

Pogledajte odličnu ponudu krema za negu oko očiju u našoj online apoteci.

devojke 20 - 30

Od 20 do 30

Ako ste u ovom starosnom dobu, sada je pravo vreme za početak korišćenje antirida. Tako ćete sačuvati svežinu kože i usporiti  neminovne znake starenja. Preporučuju se kreme laganije strukture, koje će na prvom mestu hidrirati, a potom  imati i preventivnu funkciju. Gel kreme sa vitaminom C, uljem koštica kajsije i ekstraktom nevena odličan su izbor. Naravno ono što je koži prijalo u mladim godinama, neće joj neminovno odgovarati i kasnije.

žena 30-40

Od 30 do 40

Sada su se sigurno pojavile i prve bore i u ovom periodu najbolje je koristiti antiride namenjene borbi protiv prvih znakova starenja. Antiridi lagane teksture sa efektom hlađenja povećavaju zaštitu ćelija i sprečavaju razgradnju kolagena. Proizvodi sa antioksidansima odlična su prevencija protiv slobodnih radikala. Antiridi obogaćeni ružinim uljem hidriraju, neguju i regenerišu.

žene 40-50

Od 40 do 50

Stvari stoje drugačije u zrelim godinama. Formulacije antirid krema su bogatije i jače. Sinergističko delovanje sastojaka daje najbolje rezultate.

Potražite  sledeće sastojke:

  • Hijaluron  jedan od najvažnijih sastojaka antirida, utiče na hidriranost i elastičnost kože.
  • Kofein ublažava natečenost kapaka, podstiče mikrocirkulaciju u koži i drenažu vode.
  • Retinol stimuliše proizvodnju kolagena, čini kožu čvrstom i zategnutom.
  • Q 10 – koenzim koji direktno utiče na vidljive znakove starenja.

Od 50-tih

Ukoliko ste počeli sa negom na vreme sada je momenat da Vam se vrati uloženi trud. U periodu menopauze koža se opušta i gubi tonus. Gornji kapak se polako spušta i sužava izgled oka. Sada je vreme za korišćenje antirida sa lifting efektom. Antirid treba da aktivira sintezu kolagena i elastina. Ekstrakt divljeg kestena otklanja umor, smanjuje kesice ispod očiju i natečenost.

Ispred ogledala

Delotvornost antirida možete videti tek u roku od šest do osam nedelja. Bitno je i pravilno nanošenje. Ukoliko antrid namažete tik ispod oka, treptanjem ćete preneti deo kreme u oko i ono će zasuziti. Zato je najsigurniji način da antirid nanosite ispred ogledala, dva puta dnevno – ujutro i uveče, pre nanošenja dnevne tj. noćne kreme. Nežnim pokretima namažite  celo područje oko očiju (podočnjaci, gornji kapci sve do obrva, bore u uglovima očiju).

Nežno razmažite (bez pritiskanja) od unutrašnjeg ka spoljnom uglu oka i nežnim tapkanjem utrljajte antirid u kožu. Nanošenje završite na borama u uglovima očiju. Pripazite, veća količina kreme neće imati jači efekat, a možete lako napraviti neprijatne iritacije kože.

Najbolji rezultati za blistav pogled

Hipoalergena formula bez mirisa testirana na osetljivim očima pod dermatološkim i oftalmološkim nadzorom pruža komfornost u korišćenju odabranog preparata. Nega adekvatnim antiridom deluje na celo područje oko očiju i za primetno mlađi pogled: bore su ublažene, kapci podignuti, tamni podočnjaci i kesice ispod očiju smanjeni.

Šta ćete postići redovnom upotrebom antirida:

  • Buđenje i osveženje kože
  • Umanjene znakove umora
  • Vidljivo smanjene bore
  • Blistavu i negovanu kožu.

VAŽNO: informacije koje su date u ovom tekstu su informativnog karaktera i nisu namenjene za dijagnostiku ili lečenje bilo koje vrste

Podeli:

Pogledajte još:

Budite u toku sa dešavanjima

Prijavite se na našu newsletter listu