Dr Hauschka kozmetika

Bečki hemičar dr. Rudolf Hauschka osnovao je 1935 godine fabriku WALA kako bi proizvodio prirodne lekove i dijetetske proizvode potpuno novim ritmičkim postupkom. Želeo je da proširi asortiman i na posebnu kozmetiku koja bi odgovarala ideji i konceptu fabrike. U pismu je o tome pisao kozmetičarki Elisabeth Sigmund, koja je poreklom iz Beča. Njen odgovor sa neobičnim idejama za osmišljavanje kozmetičke linije toliko je oduševio Hauschku da je poziva u Eckwälden na saradnju. Elisabeth Sigmund nije dugo razmišljala. Pokupila je stvari i iz Stockholma se uputila u Eckwälden. Tim stručnjaka – farmaceuta, hemičara, antropozofskih doktora i Elisabeth Sigmund, kao kozmetičarka, razvili su, kroz intenzivan rad, novu “WALA” kozmetiku. 1967g. je sve bilo spremno: Osnovni asortiman došao je na tržište pod imenom “Kozmetički preparati prema Elisabeth Sigmund”, a kasnije je promenio naziv u „ Dr.Hauschka kozmetika“.

Sastojci iz prirode, pažljivo odabrane lekovite biljke, vlastiti koncept obrade i jedinstvena misao vodilja – sve to karakteriše Dr.Hauschka kozmetiku i koncept nege na sledeći način:

Koža poseduje vlastitu snagu da se hrani i regenerirše. Kozmetika je u tome mora podržati. To je ono što čini jedinstvenost Dr.Hauschka kozmetike.

Aktivnost kože može biti oslabljena uticajem sunca, vetra i drugih spoljašnjih i unutarašnjih faktora. Kozmetika Dr.Hauschka je ponovo budi i aktivira, jača zdrave procese i ritmove u koži i štiti je od spoljašnjih uticaja.

Važno je istaći kako se svi segmenti uzgoja, od setve do žetve, kasnije i obrade biljnog materijala, rade ručno. Recepture i usavršavanje preparata rezultat su zajedničkog rada doktora, farmaceuta i kozmetičara.

Dr.Hauschka kozmetika je prirodna kozmetika sa sertifikatom BDIH – Kontrolisana prirodna kozmetika – kao i Demeter sertifikatom za vrhunski kvalitet sastojaka. Svi preparati proizvedeni su od biljaka iz biodinamičkog uzgoja, organskog uzgoja ili samoniklih biljaka sa ekološki čistih područja.

Naručite online Dr.Hauschka kozmetičke proizvode:

POGLEDAJ PONUDU DR.HAUSCHKA KOZMETIKE

Podeli:

Pogledajte još:

Budite u toku sa dešavanjima

Prijavite se na našu newsletter listu