Da li je micelarna voda pravi kozmetički proizvod za vas?

Na polju efikasnih kozmetičkih sredstava za čišćenje lica revoluciju je napravila pojava micelarne vode pre nekoliko godina. Formulisana da u nekoliko poteza ukloni sve nečistoće sa čitavog lica čineći ga baršunasto mekim, najpre je postala neizostavni deo opreme profesionalnih šminkera.

Danas je ona dostupna svima, a gotovo svi vodeći kozmetički brendovi imaju je u svojoj ponudi. Različita pakovanja od  manjih  – 150 ml, klasičnih od 250 ml, ili onih većih od 400 ili 500 ml ekonomična su kako za svakodnevno korišćenje, tako i za putovanja. Ali da li je to pravi kozmetički proizvod kreiran da zadovolji Vaše potrebe?

SASTAV I EFIKASNOST – 3 u 1

bioderma micelarna vodaMicele su posebna vrsta molekula dobijenih iz prirodnih šećera. Ove mikročestice “privlače” nečistoće i ostatke šminke sa lica. Micele mikro-emulguju nečistoće, čuvajući prirodnu barijeru kože. Umirujući sastojci poput pantenola smanjuju iritacije, te je ovaj proizvod idealan ako imate osetljivu kožu.

Kao praktično sredstvo, objedinjuje 3 funkcije: umivanje, skidanje šminke i vraćanje prirodne vlažnosti licu. Inovativna formula jedne od prvih micelarnih voda kompanije Bioderma u toku februara na akciji je u našoj apoteci Laurus 3 u Novom Sadu. Formulisana je u skladu sa fiziologijom kože, a sastojci za čišćenje optimalne su podnošljivosti.

 

PRAVILNA UPOTREBA

Upotreba micelarne emulzije veoma jednostavna. Iako se na prvi pogled može učiniti da je u flašici obična voda, to nije slučaj. Uverićete se sa prvim korišćenjem. Micelarna voda nanosi se na vatu kojom prelazimo od sredine ka spoljašnjim delovima lica.

Da bismo uspešno skinuli šminku sa očiju, nekoliko sekundi treba zadržati  vatu na očima, a zatim nežnim tapkanjem natopiti trepavice i regiju oko očiju. Nije potrebno naknadno ispiranje vodom. Ovaj čistač ukloniće šminku bez nasilnog trljanja i nadražaja nežne očne regije. Sa njime ćemo ukloniti i ostatke ruža sa usana. Koža ostaje bez masnih tragova, osvežena i čista, optimalno pripremljena za dalju negu i korak br. 2 u jutarnjo-večernjem kozmetičkom ritualu. Na taj način supstance iz krema koje koristimo bolje će se apsorbovati, pokazujući veću efikasnost.

KO MOŽE DA JE KORISTI

Najčešće se proizvodi u dve varijante, namenjene normalnoj i mešovitoj koži. Poznate farmaceutske kuće obogaćuju ovaj proizvod termalnom vodom poznatom po umirujućem i anti-iritacijskom delovanju, te je mogu koristiti i one osobe koje imaju osetljivu kožu sa nepravilnostima. Kao hipoalergijski, nekomedogeni proizvod bez dodatih parfema, alkohola i boja, tekstura micelarne vode omogućava praktično i brzo čišćenje lica bez dodatnog ispiranja.

Osobama sa masnijom kožom možda neće biti dovoljno da je svakodnevno koriste, ali u kombinaciji sa penama i gelovima za svakodnevno održavanje higijene lica, micelarna voda može postati dodatno sredstvo. S obzirom na to da nije agresivan proizvod koji isušuje i dodatno nadražuje, najširu primenu naći će kod osoba sa normalnim i suvom kožom.

Ukoliko nosite kontaktna sočiva bez bojazni možete koristiti micelarni rastvor, jer on neće iritirati kožu oku očiju.

oko ciscenje lica

ŠTA MICELARNA VODA NE MOŽE DA UKLONI

Zahvaljujući transparentnoj i laganoj teksturi, obogaćenoj hidratantnim sastojcima, micelarna voda sprečava dehidraciju, tonizira i ostavlja osećaj prijatnosti i mekoće na koži. Ipak teška šminka, više slojeva dugotrajnog pudera, kao i vodootporna maskara mogu da budu veći izazov. U tim slučajevima jača sredstva za uklanjanje šminke uvek su mogućnost Vašeg su izbora.

Podeli:

Pogledajte još:

Budite u toku sa dešavanjima

Prijavite se na našu newsletter listu