Preplanuli bez Sunca – kreme za samopotamnjivanje

Ako ovo godine niste išli na more, a želite preplanuli ten, onda su kreme za samopotamnjivanje pravi izbor za Vas. Uz poštovanje nekoliko jednostavnih pravila izbegnućete štetan uticaj sunčevih zraka na svoju kožu, a dobićete odlične rezultate. Jedino što Vašu „osunčanu boju“ morate održavati.

Piling za početak

Trebalo bi da nedelju dana pre nego što počnete sa nanošenjem kreme za samopotamnjivanje uradite piling cele površine kože tela. Preporučljivo bi bilo da uradite i depilaciju na uobičajan način, bez dodatne iritacije kože. Na taj način koža će biti glatkija i spremna za bolje upijanje kreme. Posebnu pažnju obratite na one delove tela koji su Vam inače suvi, da biste kasnije tokom nanošenja kreme dobili ujednačenu boju, a da ne ispadnete kao „zebra“. Posle možete hidrirati kožu na odgovarajući način.

Izbor kreme za samopotamnjivanje

Možete birati nijansu, uglavnom svetliju ili tamniju u zavisnosti od prirodnog tona Vaše kože. Ako imate svetliju put obavezno počnite sa kremom ili losionom za svetliji ten, izgledaćete prirodnije. Kasnije možete preći na tamnije nijanse. Tamnićete postepeno.

Krema za lice nije krema za telo

To su odvojene kategorije i ne treba ih mešati. Kreme za samopotamnivanje kože tela su masnije i nisu prilagođene nežnoj koži lica, te mogu izazvati pojavu bubuljica i crvenila, što svakako želite da izbegnete. Pripazite na područje oko obrva i na delove gde vam počinje kosa, kao i na na područje oko linije nosa i usana, gde krema može da se nakupi u borama. Višak možete utapkati  vatom.

Dobar tajming – bolji rezultat

Za postizanje najboljih rezultata nanesite svoju kremu za samopotamnjivanje pre spavanja. Sačekajte da se krema dobro upije, pre nego što odete u krevet.  Vreme za kompletno sušenje iznosi oko 30 min. Ukoliko kremu nanosite tokom dana, rizikujete da isflekate odeću. Posle nanošenja proizvoda uzdržite se par sati od vežbanja i plivanja.

nanosenje kreme za suncanje

Pravilno nanošenje

Najbolje bi bilo da kremu nanosite sa  zaštitnim rukavicama na rukama, jer ćete tako izbeći narandžaste dlanove. Kremu nanosite kružnim pokretima uz laganu masažu. Na zglobove, kolena i laktove nanesite nešto tamni sloj, jer tu koža najviše upija. Ne zaboravite područje oko ušiju , kao i prelaz između lica i vrata. Ako koristite proizvod u spreju, prvo ga poprskajte, a onda umasirajte, ali ne do potpunog upijanja. Za najsuvlje delove kože samopotamnjivač možete pomešati sa malom količinom hidrantnog losiona za telo.

Kako da održavate boju

Za pranje koristite mlaku vodu, nikako toplu koja isušuje kožu. Neke od ovih krema sadrže UV zaštitu, kao i negujuće sastojke poput aloa vere ili vitamina E. Ako želite preplanuliji ten, odabrani proizvod morate nanositi tri do četiri noći za redom. Potom nanovo radite piling i obnavljajte željenu boju. Sa vremenom ćete sami odrediti koja vam količina kreme najviše odgovara.

Šta ako nanesete previše kreme?

Višak što pre oprite sapunom i vodom. Za osetljive delove kože, poput one na licu najbolje je uraditi lagani piling čime ćete ukloniti ono što ste greškom naneli. Sok od limuna se pokazao kao prirodno sredstvo za uklanjanje viška kreme.

VAŽNO: informacije koje su date u ovom tekstu su informativnog karaktera i nisu namenjene za dijagnostiku ili lečenje bilo koje vrste

Podeli:

Pogledajte još:

Budite u toku sa dešavanjima

Prijavite se na našu newsletter listu