Kako da iskoristite nedeljno popodne dok napolju veje sneg?

Dok napolju veje sneg, a Vi sedite u svom toplom domu, izdvojite malo vremena za sebe. Izaberite jedan sat ili možda malo više za negu svog lica i tela. Ćebence i dobra knjiga uvek su siguran izbor kada hoćemo da se nahranimo lepim mislima, ali aktivna nega i opuštanje mogu da idu zajedno. Pijuckajte topao svoj omiljeni čaj sa medom, pustite muziku koju volite i odaberite neki od tretmana koji možete uraditi sami.

Piling lica i tela

 Vreme: 2-3 minuta

Piling odstranjuje mrtve ćelije sa površine kože, a efekti su vidljivi odmah. Ako je Vaša koža problematična, piling bez ulja, sa mlečnom kiselinom očistiće zapušene pore. Može se koristiti jednom do dva puta nedeljno, a koža postaje meka i baršunasta. Možete probati i proizvode 2 u 1, koji se koriste kao maska svaki dan, a kao piling dva, tri puta nedeljno. Pilinzi obogaćeni termalnom vodom nežno uklanjaju nakupljene nečistoće i odumrle ćelije. Kremastim pilingom sa eksfolijacijskim mikro-zrncima koja se rastvaraju, postiže se osećaj čistoće bez neprijatnog zatezanja lica.

Ne zaboravite da možete uraditi i piling tela, ali ne sa istim proizvodom! Ukoliko ste ljubitelj prirodne kozmetike probajte piling sa mrvljenim semenkama grožđa, smeđeg šećera i meda. Kožu ćete drenirati, osloboditi vode i pružiti joj uz to odličnu negu.

maska za lice

Maska i opuštanje

Vreme: 15-20 minuta

Kada se maska nanese na kožu najbolje je leći i opustiti se, sa blago uzdignutim nogama, što će poboljšati cirkulaciju. U našim apotekama farmaceuti će Vam dati najbolju preporuku u zavisnosti od toga da li želite da hidrirate lice, postignete brze rezultate, dubinski očistite kožu ili očekujete anti-age efekat.

Maska na bazi gline deluje blagotvorno na kožu, a rezultat je čist, gladak ten. Ako Vam se koža preterano crveni po hladnom vremenu, koristite namensku masku, koja umiruje, štiti i hidrira. Mineralna maska sa AHA kiselinama bez parabena i hipoalergena, odličan je izbor za grub ten bez sjaja. Ako preferirate prirodnu kozmetiku, maska od ruže je idealna za zimske dane – koži vraća tonus, oživljava je i istovremeno jača.

Zaštićena kosa

Vreme: 10-20 minuta

Kosa izložena snegu i vetru, krta je i lakše puca. Ukoliko je potrebno, iskoristite slobodno popodne za tretman slabe kose ampulama koje podstiču mikrocirkulaciju kože glave. Na taj način stvara se zdrava sredina za rast nove kose, hraneći se sastojcima koji podstiču proizvodnju keratina, čineći kosu gušćom.

Koristite maske sa pantenolom, biotinom, vitaminom E i L-argininom – aminokiselinom koja pospešuje unos hranljivih materija u folikul dlake i tako ga učvršćuje.

kupka

Kupka za dušu

Vreme: pustite mašti na volju

Zaronite u kadu i prepustite se uživanju. Ništa ne umiruje kao topla kupka. Ona na bazi limunove trave začas će Vam vratiti energiju. Kreirajte svoje privatno SPA uživanje uz malo mašte i izborom proizvoda koji relaksiraju, neguju i detoksikuju. Eterična ulja  deluju na Vaša čula, dok uljane kupke na bazi jojobe, kamilice, ruzmarina i nevena stvaraju zaštitni film na koži, čime se izbegava dodatno isušivanje.

Zbogom celulitu

Vreme: 15-30 minuta

Celulit se lako nagomila preko zime, kada se slabije krećemo i više sedimo. Zašto da čekate leto?

Za brzodelujući tretman od algi lekovitim blatom neće Vam trebati više od petnaest munuta. Ne morate da se umotavate u foliju. Za postizanje najboljih rezultata, koristite potom neki od gelova, seruma ili kremi protiv celulita na bazi kofeina i đumbira.

I naravno šta bolje opušta nego masaža uljima koja stvaraju sinergiju sa kožom, učvršćuju je i vraćaju joj tonus. U Laurus apotekama pronaći ćete svoj proizvod i adekvatan savet.

VAŽNO: informacije koje su date u ovom tekstu su informativnog karaktera i nisu namenjene za dijagnostiku ili lečenje bilo koje vrste

Podeli:

Pogledajte još:

Budite u toku sa dešavanjima

Prijavite se na našu newsletter listu